Artikel 25 van 48

Kan ik vliesbehang op elke muur aanbrengen?

Kan ik vliesbehang op elke muur aanbrengen? 

Eén van de meest populaire behangsoorten is nog steeds vliesbehang. Het is niet alleen eenvoudig aan te brengen maar zorgt ook voor een bepaalde uitstraling en sfeer. Maar wat is vliesbehang eigenlijk? En kan je vliesbehang op elke muur aanbrengen? Lees het in onze nieuwe blog.  

Wat is vliesbehang? 

Vliesbehang is een behangsoort dat als het ware uit twee verschillende lagen bestaat. De onderlaag is een polyester vlies en de toplaag is gemaakt van papier of vinyl. De bijnaam is ook wel ‘snelbehang’ omdat het gemakkelijk en snel aangebracht kan worden. Naast dat het gemakkelijk en snel aangebracht kan worden biedt vliesbehang nog meer voordelen: 

  • Niet eerst insmeren met lijm 
  • Gemakkelijk te verwijderen 
  • Minder krimpgevoelig dan andere behangsoorten 
  • Stevig 
  • Handig voor het wegwerken van oneffenheden en scheurtjes 

Lijm kan direct op de muur gesmeerd worden. Plak het vliesbehang hier vervolgens tegenaan. Wil je het behang verwijderen? Dan kan dit gemakkelijk zonder gebruik van speciale middelen.  

Is vliesbehang geschikt voor elke muur? 

Vliesbehang is toepasbaar op vrijwel elke muur in huis. Wat vooral van belang is is het behangklaar maken van de ondergrond. Zo moet deze glad zijn, geen grote kleurverschillen hebben en moeten de gaten worden opgevuld. Zitten er wel sterke kleurcontrasten op de muur? Dan raden wij aan om een behangvoorstrijkmiddel te gebruiken. 

Is vliesbehang geschikt voor slechte muren? 

Ja. vliesbehang kan ook gebruikt worden op slechte muren. Scheuren en barsten kunnen namelijk versterkt worden met deze behangsoort. Vooral bij nieuwbouwwoningen kunnen na verloop van tijd scheuren ontstaan. Wanneer een woning net gebouwd is moet deze namelijk nog ‘settelen’. Zo kan er nog bouwvocht aanwezig zijn en kan de fundering licht gaan verzakken. Een minimale verzakking kan er al voor zorgen dat er scheuren in de muren ontstaan. Gelukkig biedt vliesbehang dé oplossing. Dit heeft een gladde, fijne structuur en een verstevigde werking. Door dit aan te brengen op jouw muren, zijn scheurtjes niet zichtbaar en behoudt je de strakke en gladde uitstraling van jouw muren! 

Welk behang past op welke muur? 

Graag de woonkamer voorzien van een make-over? Tijd voor een nieuwe kinderkamer? Of de studeerkamer gezelliger maken? Afhankelijk van de ruimte, de sfeer, jouw smaak en het gewenste effect hebben wij een passend behang in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld eens aan de collectie van Schöner Wohnen. Kwalitatief vliesbehang dat overschilderbaar is in elke gewenste kleur. 

Waar kan ik vliesbehang bestellen? 

Overtuigd van jouw keuze? Bekijk dan de website van Behangwereld.nl, dé behangwebshop van Nederland.  Behangwereld.nl staat bekend om kwaliteitsbehang tegen scherpe prijzen. Naast online zijn wij een begrip in de omgeving van Rotterdam. In onze winkel aan de Nijverheidstraat in Capelle aan den IJssel ben je van harte welkom om onze uitgebreide collectie behang te bekijken. 

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss