Artikel 39 van 46

Inspiratie en tips voor verschillende soorten behangstijlen

Ben jij benieuwd naar de nieuwe behangtrends van dit jaar? Op zoek naar inspiratie en tips voor de verschillende soorten behangstijlen? Behang behoort tot één van dé woontrends van nu. Niet alleen in hotels en restaurants, maar ook in vele woon- en slaapkamers zijn de verschillende behangsoorten te vinden. Maar welke behang soorten en stijlen zijn er allemaal? Wij hebben enkele op een rij gezet.  

Het bloemen behang van nu  

Wie aan bloemen behang denkt, denkt misschien aan vroeger. Dit was vroeger namelijk helemaal in! Vandaag de dag zien wij dit vrolijke behangstijl weer helemaal terug. Van kleine, kleurrijke bloemetjes tot grote bloemmotieven in zachte tinten. Dankzij de verschillende stijlen is ook bloemen behang toepasbaar in verschillende woningen en interieurs. Denk hierbij aan de volgende interieurstijlen:  

  • Modern  
  • Vintage  
  • Kleurrijk  
  • Strak  
  • Scandinavisch  

Welke passend is, is afhankelijk van o.a. de dessins en kleuren. Wil je graag kleurrijk en vrolijk behang? Of liever sierlijk en rustgevend? Bekijk de soorten hier.  

Natuurlijk behang  

Hout is nog steeds een veelgebruikte materiaalsoort in woningen. Ook zie je dit tegenwoordig terug in behang. Maar hoe? De nieuwe lijn Natural Wallcoverings II van Eijffinger bevat een collectie met natuurlijke behangsoorten. Deze bevatten een toplaag met natuurlijke materialen. Van hout tot bamboe en bladeren. Deze stoere en levendige collectie met natuurlijk materiaal past helemaal bij de trend van nu. Het creëert een trendy en warme uitstraling.   

Wat is Botanisch behang?   

Botanisch behang brengt natuur in de woonkamer. De collectie bestaat uit behang met prachtige bladeren, groen, blauw en andere natuurlijke tinten. Het zorgt voor rust en sfeer. Exotische bloemen en planten in bijzondere kleuren en vormen. Het Botanische behang is perfect te combineren met andere natuurlijke materialen. Ben je een echte marmer liefhebber? Of bestaat jouw interieur uit hout? Combineer dit met één van deze behangsoorten voor een levendige uitstraling.   

Wat is Scandinavisch behang?  

Als je de behangstijlen met elkaar vergelijkt kom je vrijwel overal het Scandinavische behang tegen. Maar wat is dit precies? En wat is kenmerkend? Deze stijl bevat behang in felle en frisse kleuren. Wit, ijsblauw en andere koele tinten. De unieke geometrische vormen en koele kleuren brengen nét iets extra’s in huis. Daarnaast is deze stijl gemakkelijk te combineren. Het is namelijk neutraal en rustig. Benieuwd naar de soorten? Bekijk de soorten hier.  

Vintage & Retro behang   

Is retro helemaal iets voor jou? Word jij blij van Vintage? Bekijk dan onze collectie Retro behang. Deze collectie bestaat uit verschillende contrasten in kleuren en dessins. Rondjes, stipjes, kleurrijke patronen, deze collectie zorgt voor een nostalgisch gevoel. Perfect te combineren met die ene vintage bank en dat schattige retro tafeltje.   

Grafische patronen  

Grafische patronen zie je in verschillende interieurstijlen voorbij komen. Deze trend met grafische lijnen, driehoeken en stippen geeft interieur een moderne touch. Plak je een grafisch behang op de muren? Dan is dit beslist een eye catcher.   

Tips voor het kiezen van het juiste behang  

Weet je niet of een bloemen behang passend is in jouw slaapkamer? Twijfel je tussen de Botanische of Scandinavische stijl? Graag geven wij tips voor het kiezen van het juiste behang. Neem contact op voor meer informatie. 

 

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss