Artikel 40 van 46

Welke behanglijm kan ik het beste gebruiken?

Welke behanglijm kan ik het beste gebruiken? 

Behangen is een klusje dat de meeste mensen prima zelf kunnen doen. Wel is het belangrijk de juiste producten te gebruiken. Zo bevestig je behang met lijm. Maar welke lijm gebruik je bij welke soort behang? Wat zijn de beste merken? En waar moet je verder op letten? Een van de meest voorkomende fouten bij behangen is het gebruiken van verkeerde lijm. Hierdoor kunnen er allerlei problemen ontstaan. Wellicht dat het behang zelf los gaat laten of dat het juist niet meer van de muren te verwijderen is. Met gebruik van de juiste producten voorkom je deze problemen.  

Soorten behanglijm 

Behanglijm is verkrijgbaar in gel en in poedervorm. Gel is erg populair aangezien dit gemakkelijk vanuit de tube aan te brengen is. Het hoeft niet gemengd te worden met water. Dit is wel het geval bij poeder. Beiden zorgt voor een duurzame manier van behangen. Mits je gebruik maakt van een goed merk. Naast het merk is het belangrijk te kijken naar het gewicht van het behang. Zo heeft het ene behangsoort een sterkere lijm nodig dan het andere. Papierbehang is dun en licht materiaal. Hierdoor heeft deze soort een minder sterke lijm nodig. Daarentegen is vinylbehang juist zwaar en dik.  

Welke behanglijm voor welk soort behang? 

vliesbehang 

Vliesbehang is een veel gebruikte behangsoort welke bestaat uit meerdere lagen; bestaande uit vinyl, papier en glasvlies. Doordat het uit verschillende lagen bestaat, is het een zeer sterke behangsoort. Daarnaast is het krimpvrij en scheurvast. Speciaal voor vliesbehang hebben we verschillende soorten behanglijm zoals: 

Vliesbehang kan gemakkelijk aangebracht worden. Zo kan de lijm rechtstreeks op de muur gesmeerd worden. Een lijmtafel is dus niet benodigd. Doordat je de muur direct in kan smeren met lijm kun je eenvoudig bijsturen tijdens het plakken. Via onze webshop kunnen de verschillende lijmproducten bekeken en vergeleken worden. Hou ook rekening met de ondergrond. Zo is de Bison Wand&Klaar geschikt voor poreuze, zuigende ondergronden zoals stucwerk, steen, beton, cement, gipsplaat en hout. 

glasweefsel 

Glasweefsel is een behangpapiersoort dat gemaakt wordt van glasvezels. Deze worden samen verweven en geperst. Door deze verweven structuur is ook deze behangsoort zeer sterk en bestand tegen scheuren. Speciaal voor glasweefsel hebben wij gebruiksklare lijm met een goede kleefkracht.  

Perfax is bekend en lang bestaand behanglijm merk. Het staat voor innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit.  

Stappenplan behang (lijm) bevestigen 

1 voorbereiding 

Het voorbereiden van de muur is de allereerste stap. Zit er nog behang op? Dan moet deze eerst verwijdert worden. Zitten er oneffenheden op de muur? Maak deze dan dicht. Voor een optimaal en egaal effect is het belangrijk dat de muur glad is. 

2 behanglijm aanbrengen 

Smeer de muur in met de juiste behanglijm.  

3 behang plakken 

Plak het behang op de muur en strijk deze met een speciale spatel en een doek. Doe dit baan voor baan. Zorg ervoor dat de banen naadloos aansluiten. Indien je een behangsoort hebt uitgekozen met een bepaald motiefje erin dan is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt.  

Ga je voor het eerst behangen? We vertellen je graag meer over hoe je dit het beste aan kunt pakken. 

Aanbevolen lijmen 

Bekijk de aanbevolen lijmen van Behangwereld hier.  

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss