Artikel 41 van 46

Behang van verschillende soorten materialen

Behang van verschillende soorten materialen 

Behang is weer helemaal van nu! Niet alleen kinderkamers maar ook steeds meer woonkamers zijn voorzien van de meest kleurrijke, luxueuze en vrolijke behangsoorten. Dat wil jij toch ook? Maar waar begin je? Als je op behang zoekt, via de zoekmachines zoals Google, zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel soorten en aanbieders dat je wellicht het overzicht kwijtraakt. Wat is nu de beste kwaliteit? Welke materialen heb je allemaal? En wat zijn de voor- en nadelen? Fotobehang, vliesbehang, plakplastic. Er zijn zoveel soorten. Wij hebben enkele op een rij gezet. 

Welke soorten behang zijn er? 

De mogelijkheden met behang zijn eindeloos. Dat is vooral te zien wanneer je de showroom van Behangwereld binnen wandelt. Behang is meer dan alleen functioneel. Het is een wanddecoratie dat dient als ware eyecatcher in huis. Denk je aan het opknappen van jouw woning? Een andere ‘look and feel’ creëren? Wij hebben een keuze aan prachtig behang. Maar welke soorten zijn er allemaal? Zie hier enkele soorten op een rij:  

  • Papierbehang 

Elk met zijn eigen kenmerken. 

Wat is papierbehang? 

Zoals de naam het al zegt, wordt papierbehang van papier gemaakt. Mede hierdoor is dit behang relatief goedkoop in verhouding met andere soorten. Vroeger werd deze soort veel gebruikt. Maar tegenwoordig zijn er betere alternatieven. Papierbehang is namelijk niet erg slijtvast en kan lastiger naadloos aangebracht worden. De meeste varianten bestaan uit twee lagen papier die op elkaar worden geperst. Dit wordt het ook wel Duplexbehang genoemd.  

Wat is Simplexbehang? 

Simplexbehang is als het ware ook een papierbehang. Echter bestaat deze uit één laag papier. Vooral bouwmarkten bieden dit goedkopere behang aan. Indien je voor dit materiaal kiest, is het van belang dat de ondergrond goed egaal wordt gemaakt. Doordat het behang maar uit één laag papier bestaat zijn oneffenheden namelijk snel zichtbaar. Simplex is gemakkelijk aan te brengen en ook gemakkelijk weer te verwijderen.  

Wat is Fotobehang?  

Bij Behangwereld zijn wij dol op fotobehang en alle mogelijkheden met dit materiaal. Een eigen foto op de muur? Persoonlijker wordt het niet! Wat is fotobehang precies? Ook hierbij zegt de naam het eigenlijk al. Dit is behangpapier bedrukt met een foto. Dit kan een eigen foto zijn, maar ook één van de foto’s uit onze prachtige collectie. Je lievelings vakantiebestemming boven je bed? Je huisdier in de keuken? Of de superheld van jouw kleine man in zijn slaapkamer? In de wondere wereld van fotobehang is alles mogelijk. 

Wat is Vinylbehang?  

Vinylbehang wordt gemaakt van vinyl. In sommige gevallen is alleen de toplaag gemaakt van vinyl en de onderlaag van een ander materiaal zoals papier. Kenmerkend voor dit behang is dat het sterk en spatwaterdicht is. Ook kunnen oneffenheden in de muur gemakkelijker worden weggewerkt door de dikte van dit materiaal. In sommige gevallen is het behang zelfs goed af te nemen met een vochtige doek. Ideaal dus wanneer je kids in huis hebt.  

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van behang 

Behang is hip, biedt eindeloos veel mogelijkheden, brengt sfeer en is functioneel. Voor ons is behang het mooiste wat er is. Ook benieuwd wat behang voor jouw interieur kan betekenen? Ontdek de wereld van behang via onze webshop of kom naar de showroom.  

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss