Artikel 29 van 46

Kun je over een structuurmuur behangen?

Eindelijk, je hebt je prachtige behang uit al die soorten behangstijlen gevonden en je wilt deze graag gaan aanbrengen. Maar helaas komt behang het beste tot zijn recht op een egale en gladde muur. Maar waarom? Wanneer je besluit te gaan behangen over een muur met structuur, kan dit voor lelijke plekken en oneffenheden zorgen. Dat zou uiteraard zonde zijn, maar is dit altijd het geval? Behangwereld.nl deelt graag hun kennis en vertelt je alles wat je moet weten voordat je aan de slag gaat. 

Kun je behangen op een korrelige muur? 

Je bent bij deze blog terecht gekomen, omdat je het liefst zo snel mogelijk wilt weten of je kunt gaan behangen. Hierbij ligt het aan het type structuur verf, want je hebt namelijk twee soorten. Er is een structuurverf met een fijne korrel, maar ook met een grove korrel.  

Heeft je muur een structuur met een grove korrel? Dan voel je de bui waarschijnlijk al hangen. Wanneer dit het geval is dan kun je hier niet gelijk overheen behangen. De structuur zou eerst aangepast moeten worden en gladder moeten zijn. Wanneer je besluit een poging te wagen, dan is de kans groot dat de structuur door het behang heen komt … 

Hoe maak je een structuur muur glad? 

Heeft je muur kleine oneffenheden? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om deze weg te werken met vinylbehang.  

Denk hierbij aan oneffenheden zoals: 

  • Scheuren
  • Krassen
  • Puntjes.

Vinylbehang is een bijzonder dik soort behang, waardoor de oneffenheden een stuk minder zouden opvallen. Wanneer er sprake is van grotere oneffenheden en plekken, dan zullen deze uiteraard zichtbaar blijven. Bekijk de onderstaande oplossingen als dat het geval is! 

Schuur je structuur muur  

Kun je structuurverf schuren? Het antwoord op deze vraag is: ja! Pak wat schuurmachine (of papier) en een plamuurmes. Uiteraard zijn er ook andere opties zoals het stuccen van een muur, maar deze optie is voor velen iets te prijzig.  

De benodigdheden

  • Schuurpapier
  • Plamuurmes
  • Vulmiddel. 

Met gebruik van vulmiddel en de bovenstaande producten, kun je veel gaten en scheuren verwijderen. Het is een aardige klus en het ligt natuurlijk ook aan de grootte van je muur. Zijn de korrels verdwenen? Dan kun je ervoor kiezen om je muur met renovlies te behangen, voordat je je favoriete behang op de muur plaatst. Renovlies behang wordt ook wel gezien als een soort grondpapier. Heb je de bovenstaande stappen gevolgd en komen er nog steeds korrels door het renovlies behang heen? Dan raden we je aan om nog een aantal keren te schuren, totdat de muur optimaal glad is.  

Plaats een voorzetwand voor de structuur muur 

Waarom een voorzetwand plaatsen? Nou eerlijk gezegd, omdat dit de meest snelle en effectieve oplossing is. Je kunt alle bovenstaande stappen overslaan en direct aan de slag gaan met het behangen. Een voorzetwand heeft buiten deze functie om, ook enkele voordelen. Een voorzetwand heeft namelijk een isolerende werking, wat velen als een groot voordeel zien. Heb je last van veel kabels, snoeren en meer? Ook deze kun je hierachter makkelijk en snel verbergen.  

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss