Artikel 36 van 54

Hoe kun je het beste behang schoonhouden?

Niets is frustrerender dan vlekken op je zorgvuldig uitgekozen behang. Toch komt het nogal eens voor dat de wandbekleding vervuild raakt. Denk aan de keuken waar je de achterwand hebt voorzien van tegelbehang en je tijdens het koken per ongeluk etensresten of vet op je muur morst. Kies je in je kookvertrek voor afwasbaar keukenbehang, dan is een vochtige doek genoeg om jouw behang weer schoon te krijgen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over aantasting van je nieuwe behang. 

Afwasbaar behang in de kinderkamer 

Beperk je niet tot het gemak van een nat doekje in je keuken, maar kies ook in het slaapvertrek van je kinderen voor het gemak van afneembaar behang. Vliesbehang, al dan niet in combinatie met vinyl, is makkelijk afwasbaar. Bovendien is het materiaal krimp- en scheurvast. Laat de fantasie van de kleintjes de vrije loop en kies voor ESTA home kinderbehang. Een lust voor het oog en eenvoudig in onderhoud. Jouw kinderen onbezorgd laten spelen, is zonder meer mogelijk met afwasbaar behang in de kinderkamer.  

Behang schoonhouden door vlekken te verwijderen 

Heb je geen vlies- of vinylbehang in huis, maar is jouw wandbekleding wel besmeurd? Met de volgende tips ontdoe jij je behang eenvoudig van vlekken en is er na afloop geen vuiltje meer aan de lucht, eh muur. Afhankelijk van de vlek heb je het volgende nodig: 

  • Een gummetje 
  • Aceton 
  • Wattenstaafje 
  • Afwasmiddel 
  • Peroxide 
  • Schoonmaakdoekje 
  • Handdoek 
  • Keukenpapier 
  • Strijkijzer 

Test altijd eerst op een klein stukje behang of dit niet beschadigt tijdens het reinigen.  

Behang schoonhouden met gum 

De gum gebruik je voor vlekken die zich vrij eenvoudig laten verwijderen, zoals: potlood, schoenen, fietswielen en vingerafdrukken. Ga niet hardhandig te werk, maar wrijf voorzichtig over de vlek om beschadiging van de toplaag te voorkomen. 

Penstrepen verwijderen van behang 

Is je muur gebruikt als tekenpapier en zitten er penstrepen op? Pak een wattenstaafje en doe hier een kleine hoeveelheid aceton op. Wrijf dit voorzichtig over de vlekken en kijk of de penstrepen verdwijnen. Voorkom een te grote hoeveelheid aceton, want dat kan je behang verkleuren of een inktvlek veroorzaken. 

Behang schoonhouden als je wijn drinkt 

Ga je helemaal los op muziek, terwijl je een glas wijn in je hand houdt? De kans dat dit drankje op je behang terechtkomt, is dan aanwezig. Geen nood. Een mix van peroxide en afwasmiddel op een doekje doet wonderen. Even een aantal minuten laten intrekken, stuk keukenpapier eroverheen en jouw escapades zijn niet meer zichtbaar. 

Behang schoonhouden van vetvlekken 

Heb je vet op je Botanisch behang gekregen, dan is dit een van de lastigste vlekken om te verwijderen. Je strijkijzer en keukenpapier zijn je redders in nood. Laat je strijkijzer op een lage stand verwarmen en bedek de vlek met een stuk keukenpapier. Ga nu voorzichtig over de muur. Doe je dit goed, dan zal de vetvlek zich aan je keukenrol hechten en kijk jij weer tegen een smetteloos behang aan. 

Conclusie 

Hoewel behang in veel gevallen goed schoon te maken is, blijft voorkomen nog altijd beter dan genezen. Houd je behang schoon en kies voor vinyl- of vliesbehang dat bij eventuele vlekken snel en eenvoudig te reinigen is. 

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss