Artikel 36 van 52

Welk behang kan ik gebruiken op een oneffen muur?

Het behangen van diverse soorten muren is een aardige klus en niet voor iedereen weggelegd. Het aanbrengen van behang wordt nog lastiger, wanneer je besluit om dit op een oneffen muur te doen. Ben je nog niet zo bekend met het aanbrengen van behang? Dan is de kans groot dat je de afloop bobbels ziet die je helaas niet meer weg kunt krijgen. Erg vervelend, maar Behangwereld.nl is hier om jou daar een handje bij te helpen. Wij behandelen een aantal tips voor het aanbrengen van behang op een oneffen muur.  

Mogelijkheden behang oneffen muren 

Wil je de oneffen muren in je woning laten behangen? Geen enkel probleem, er zijn veel mogelijkheden voor het behangen van oneffen muren. Wij nemen alle mogelijkheden kort met jou door, zodat je precies weet welk behang hiervoor geschikt is. 

  • Glasweefsel behang: glasweefselbehang staat bekend om zijn stevigheid. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit behang gemaakt van glasvezel. Scheuren en schades aan het behang zullen niet snel voorkomen. Het behang is bovendien vochtbestendig en zou niet kunnen krimpen. Wil je het behang graag verwijderen? Dan kan dit gemakkelijk met glasweefselbehang verwijderaar.  
  • Renovlies Behang: renovlies behang is wederom een zeer stevig soort behang. De oneffenheden op de muur zijn met renovlies behang gemakkelijk weg te werken. Een goede optie als je het ons vraagt. 
  • Vinylbehang: vinylbehang is geschikt voor het aanbrengen op een muur met een slechte ondergrond. Het behang is gemaakt van dik materiaal. De scheuren, krassen en andere oneffenheden worden weggewerkt. Vinylbehang heeft verder een ruime keuze aan soorten stijlen en kleuren. 
  • Vliesbehang: als laatste gaan we verder met vliesbehang. Vliesbehang is ook geschikt voor dit soort muren. Het aanbod aan soorten vliesbehangen is net een stukje uitgebreider.  

Tips voor het aanbrengen van behang met een slechte ondergrond 

Uiteraard zijn er ook een aantal taken die je zelf kunt uitvoeren, om het aanbrengen van behang op een oneffen muur een stuk makkelijker te maken. Op deze manier zorg je ook ervoor dat je een ruimere keuze uit verschillende behangsoorten hebt.  

  • Glad stucen: ben je zelf erg handig? Dan is dit de ideale optie voor jou. Uiteraard kun je ook om hulp vragen van familie en/of vrienden. Schuur eerst kleine oneffenheden weg en vervolgens kan het stucwerk aangebracht worden. Op deze manier krijg je een zo glad en strak mogelijk eindresultaat. Wacht tot de muur helemaal droog is, om vervolgens het behang aan te brengen met behanglijm. Op deze manier hecht het behang een stuk beter! 
  • Schuurpapier: een gehele muur laten stuken kan aardig prijzig zijn. Gelukkig zijn er ook nog andere opties om de muur met een oneffen ondergrond glad te maken. Met schuurpapier of een schuurmachine kom je al een heel eind.  
  • Voorzetwand: een voorzetwand is ook een handige oplossing. Zo werk je direct oneffenheden en beschadigingen aan de muur weg. Verder wordt de muur op deze manier geïsoleerd en kabels zijn niet meer zichtbaar. Is dit gedaan? Dan kan je direct beginnen met behangen. 

Waarom kiezen voor Behangwereld.nl 

Ons team heeft jarenlange ervaring en delen hun kennis graag met jou. Heb je vragen of zijn er nog wat onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom eens langs. We bespreken samen de mogelijkheden en voorzien je van passend advies.  

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss