Artikel 31 van 46

Plakplastic: wat is het en hoe pas je het toe?

Wil je je huis een nieuwe look geven? Dan heeft Behangwereld.nl de oplossing voor jou. Plakplastic is gemakkelijk aan te brengen op zowel de muren, kasten, tafels en ga zo maar door. Het aanbod aan soorten printen en patronen is enorm. Wat voor uitstraling jij je woning ook wilt geven, alles is mogelijk. Je fleurt je woning op en behanglijm is verleden tijd. Het plakplastic kan gemakkelijk aangebracht worden, zonder die vervelende lijmdruppels. Wij geven je in dit artikel meer uitleg over plakplastic en de voordelen ervan.  

Waar kun je plakfolie aanbrengen?  

Voordat je begint met het aanbrengen van plakplastic, is het handig om te weten dat niet elke ondergrond hiervoor geschikt is. Op een muur met een duidelijke structuur is het plakplastic helaas niet aan te brengen. Zorg voor een vetvrij en glad oppervlak. Zo voorkom je problemen en op deze manier komt het plakplastic het beste tot zijn recht. 

Wil je graag plakplastic aanbrengen? Hier zijn veel geschikte plekken voor in je huis. Op welke plek je het belang besluit aan te brengen, het zorgt zeker voor een mooi geheel in je woning. 

Denk hierbij aan plekken zoals: 

  • De slaapkamer
  • De deur
  • Naast de trap
  • De gang
  • De wc
  • Nachtkastje
  • Bijzettafel
  • Vensterbank
  • En ga zo maar door. 

De opties zijn erg breed en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je maakt een keuze uit soorten behangstijlen die aansluiten bij jou wensen.  

Plakplastic aanbrengen: hoe doe je dat? 

Heb je interesse in het aanbrengen van plakplastic? Dan geven we een simpele en korte uitleg. Zoals eerder benoemd is het plastic behang makkelijk aan te brengen. Volg de onderstaande stappen om tot een mooi resultaat te komen. 

Meet het oppervlak dat je graag wilt beplakken. Knip en/of snijd vervolgens het door jou uitgekozen folie op maat. Dit wordt je makkelijker gemaakt door een vlakverdeling. De vlakverdeling is te vinden op de achterkant van het folie. Verwijder vervolgens ongeveer 10 centimeter van het papier aan de achterkant van het plakplastic. Heb je dit gedaan? Breng dan het plakplastic aan op de juiste positie. Hierbij is het handig om te beginnen met het plakken van een hoekje, op de door jou uitgekozen plek. Vervolgens verwijder je steeds wat meer papier. Duw het folie regelmatig aan, zodat er geen luchtbellen ontstaan onder het plastic. Werk altijd vanuit het midden naar de randen toe. 

Tips voor het aanbrengen van plakplastic 

Heb je het plakplastic per ongeluk scheef en/of op de verkeerde plek aangebracht? Geen zorgen, het plastic hecht zit pas na enkele uren. Haal het folie er voorzichtig vanaf en het kan opnieuw worden aangebracht. Bij papier of karton is dit helaas niet het geval. Ben je toch niet zo tevreden met het eindresultaat en wil je het plakplastic graag weer verwijderen? Voordat je dit doet, is het handig om het plakfolie te verwarmen door middel van een föhn. Probeer vervolgens het behang los te weken in de hoek. De overgebleven lijmresten kunnen altijd worden verwijderd met oplosmiddel op alcoholbasis.  

Heb je interesse of zijn er vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij delen onze kennis en helpen u graag verder in verschillende soorten situaties. We werken met bekende merken van hoogwaardige kwaliteit. 

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss