Artikel 32 van 46

Kun je een deur behangen?

Stoort die witte saaie deur in je woning je, ten opzichte van de overige stijl in je huis? Dat begrijpen we als geen ander. Laat die saaie dreur stralen en geef je kamer een geheel nieuwe uitstraling. Het aanbod aan soorten prints en andere patronen is enorm! Heb je interesse in het laten behangen van je deur? Dan ben je bij Behangwereld.nl aan het juiste adres. Maar kun je een deur eigenlijk wel behangen en hoe doe je dit? Daar gaan we het uitgebreid met je over hebben. 

Deur behangen: de voorbereidingen 

Doorgaans worden er veel soorten muren behangen. Maar wat op een muur kan, kan ook op een deur. Ga op onderzoek uit en neem een kijkje naar de soorten behang stijlen. Zorg ervoor dat de kleuren mooi aansluiten bij je woning en interieur. Zo creëer je een prachtig en levendig geheel. 

Denk hierbij aan behang stijlen zoals: 

Vervolgens kijk je naar het materiaal van je deur. Is je deur gemaakt van kunststof? Dan raden we je aan om deze te behandelen met watergedragen primer. Is je deur gemaakt van plaatmateriaal of geperst hout? Dan is het handig om de deur eerst te voorzien van grondverf. Laat dit goed opdrogen, voordat je besluit het behang aan te brengen. Is de deur van hout gemaakt? Schuur dan de deur voordat het behang aangebracht wordt. Zo zorg je voor een optimaal eindresultaat waar je tevreden naar kunt terugkijken.  

Een deur behangen: hoe doe je dit precies? 

Heb je de bovenstaande voorbereidingen uitgevoerd en/of gecontroleerd? Dan kun je de deur gaan behangen. Omdat het niet een voor de meest hand liggende taak is, geven we een korte omschrijving. Voor het behangen van een deur kan dezelfde behanglijm worden gebruikt als dat voor muren. Het behangen van een deur kost tijd en geduld. Probeer niet gehaast te werk te gaan. Wanneer je bezig bent is het handig om het resultaat van een afstand te bekijken. Wanneer je er te dicht op staat kun je belangrijke details over het hoofd zien.  

Heb je de deur behangen en is het resultaat zoals gewenst? Dan is de nazorg zeker niet onbelangrijk. Een deur wordt over het algemeen vaak aangeraakt. Hierdoor kunnen er vingerafdrukken ontstaan op het aangebrachte behang. Maar hoe voorkom je dit? Geef de deur een transparante laklaag. De laklaag is aan te brengen op de gehele deur, maar je kan er ook voor kiezen om dit enkel rondom bijvoorbeeld de deurklink te doen. Het behang wordt zo minder kwetsbaar voor scheuren en andere vlekken. 

Over Behangwereld.nl 

Behangwereld.nl staat bekend om hun veelzijdigheid. Vroeger waren er enkel behangsoorten met saaie printen. Tegenwoordig zijn ze er in allerlei soorten patronen, kleuren en foto’s te vinden. Wij spelen hier dan ook graag op in. Bekijk ons aanbod en wellicht vind je er een geschikt behang tussen dat aansluit bij je stijl. Heb je interesse of vragen? Neem dan gerust contact met ons op! 

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss