Vorige Artikel 2 van 33 Volgende

Behang verwijderen

Behang verwijderen tips

Ben je van plan om de muren een nieuw look te geven, maar zit er momenteel nog behang op de muren? Dan kun je voor een optimaal resultaat het beste de oude behanglaag verwijderen. Maar hoe doe je dit precies? Dit vertellen wij je in deze blog. Lees snel verder!

 

Voorbereiding behang afhalen

Het verwijderen van behang kan een tijdrovende klus zijn, waarbij je de nodige voorbereidingen dient te treffen. Wat heb je nodig? Voor het verwijderen van behang dien je een plamuurmes of afsteekmes aan te schaffen en afweekmiddel of een stoomapparaat.

Voordat je kunt beginnen met het verwijderen van behang is het belangrijk dat je alles in orde hebt. Zorg daarom dat je eerst onderstaande voorbereidingen treft.

 

Schakel de stroom uit en bedek stopcontacten
Bij het verwijderen van behang komt veel water kijken, daarom raden wij je aan om de stroom uit te schakelen, om kortsluiting te voorkomen.

Dek de vloer goed af
Om de meubels en de vloer te beschermen tegen waterschade raden wij je aan om de vloer en de meubels af te dekken.

 

Behang afstomen

Het gebruik van een stoomapparaat om behang te verwijderen is vrij makkelijk. Je kunt het vergelijken met strijken, in plaats van je kleren strijk je in dit geval de muur. Hierbij is het belangrijk dat je alle plekken meerdere malen langsgaat. Het behang heeft namelijk de tijd nodig om zacht te worden, daarom raden wij aan alle plekken meerdere malen te behandelen. Vervolgens zal het behang loskomen.

Tip: Voordat je aan de slag gaat met het stoomapparaat kun je een prikroller gebruiken. Hiermee kun je gaatjes in het behang prikken, wat ervoor zorgt dat het stoom sneller bij de onderlaag komt!

 

Behang afweken

Wanneer je ervoor kiest om het behang te verwijderen met afweekmiddel, dien je eerst de verpakking zorgvuldig te lezen. Hier staat namelijk precies hoe lang het door jou gekozen afweekmiddel moet intrekken. Net als bij het stomen is het ook met afweekmiddel belangrijk dat je iedere plek van het behang meeneemt. Hiermee voorkom je stukken die niet loslaten.

 

Vliesbehang of glasvezel behang verwijderen

Het verwijderen van vliesbehang is erg eenvoudig. Je kunt de behangstroken namelijk droog van de wand af trekken. Vooraf hoef je niets te stomen of af te weken, ideaal! Je kunt het vinyl behang verwijderen door de eerste laag vinyl los te maken met een plamuurmes en daarna de papieren onderlaag verwijderen.

Het verwijderen van glasvezelbehang is het moeilijkste behangtype om te verwijderen. De kwaliteit van glasvezelbehang is erg sterk en wordt met hoogwaardige lijm geplakt. Is het glasvezelbehang ongeverfd? Dan kun je gebruikmaken van een stoommachine voor het verwijderen van het behang. Wanneer je glasweefselbehang wel is geverfd dien je het behang goed vochtig te maken en vervolgens te verwijderen met behulp van een behangafsteker.

Om het verwijderen van glasweefselbehang eenvoudig te maken is er sinds kort een revolutionair nieuw product geintroduceerd: Dutch Re-Move Glasweefselbehang verwijderaar.

 

Behangwereld.nl, ook voor behanggereedschappen!

Is het tijd om je oude behang te verwijderen? In de webshop van Behangwereld.nl vind je alle producten die jij nodig hebt bij het verwijderen van je oude behang! Heb je vragen over het verwijderen van je oude behang? Neem dan gerust contact met ons op!

© 2007 - 2023 www.behangwereld.nl | sitemap | rss