Artikel 13 van 48

10 Originele ideeën om behang te gebruiken in je interieur

10 Originele ideeën om behang te gebruiken in je interieur 

Behang is allang niet meer alleen voor het bedekken van muren. Je kunt het voor veel meer verschillende dingen gebruiken. Of je nu een accentmuur wilt creëren of gewoon op zoek bent naar vernieuwende manieren om behang toe te passen, wij hebben 10 originele ideeën om je te inspireren. 

1. Een accentmuur met textuur 

Laat een muur in je woonkamer, slaapkamer of keuken opvallen door behang met een opvallende textuur. Denk aan een muur bedekt met behang met een voelbare houtnerf, baksteenstructuur of zelfs een stijlvolle driedimensionale afwerking. Het creëert op een gemakkelijke manier diepte en karakter in de ruimte. 

2. Behang als kunstwerk 

Transformeer behang in een prachtig kunstwerk door het in te lijsten en op te hangen. Kies een opvallend behangontwerp dat bij de esthetiek van je kamer past en plaats het in een mooie lijst. Het resultaat is een uniek stuk wanddecoratie dat meteen de aandacht trekt. 

3. Patronen op onverwachte plaatsen 

Waarom beperken tot alleen muren? Experimenteer met behang op onverwachte plaatsen, zoals in de achterkant van boekenkasten, ladekasten, kastdeuren of zelfs op het plafond. Dit voegt een verrassend element toe aan je interieur. 

4. Behang als hoofdbord 

Geef je slaapkamer iets nieuws door behang te gebruiken als een opvallend hoofdbord. Kies een patroon of kleur die anders is dan de rest van de kamer om het bed het middelpunt van de aandacht te maken. 

5. Behang in meubels 

Geef oudere meubelstukken een nieuw leven door ze te bekleden met behang. Een eenvoudige kast of bijzettafel kan een opvallende transformatie ondergaan door het toevoegen van een kleurrijk behang. 

6. De illusie van ruimte 

Heb je een kleine kamer die groter lijkt te moeten zijn? Kies dan voor behang met een spiegeleffect of met een licht patroon dat diepte brengt. Dit geeft het gevoel van meer ruimte en helderheid. 

7. Creatieve kinderkamers 

Behang biedt eindeloze mogelijkheden voor kinderkamers. Kies voor schattige dierentuindieren, fantasierijke sprookjesfiguren of zelfs krijtbordbehang waarop kinderen kunnen tekenen en schrijven. 

8. Behang als kamerscherm 

Je kunt open ruimtes stijlvol opdelen door behang te gebruiken als een kamerscherm. Dit voegt privacy toe zonder dat je permanente muren hoeft te bouwen. 

9. Statement plafond 

Laat je plafond opvallen door het te bedekken met gedurfd behang. Dit is een geweldige manier om een vleugje luxe en elegantie toe te voegen aan een ruimte. 

10. Aanpasbare kunst voor de kleintjes 

Geef kinderen de vrijheid om hun creativiteit uit te drukken door behang te gebruiken dat ze zelf kunnen inkleuren. Het biedt niet alleen een leuke activiteit, maar het resultaat is ook unieke kunst gemaakt door je eigen kleine kunstenaars. 

Behang is zoveel meer dan alleen maar een wandbedekking. Met deze ideeën kun je je interieur transformeren in een unieke en persoonlijke ruimte die je met trots kunt laten zien. Wat je ook kiest, onthoud dat je met behang altijd een persoonlijk tintje kunt toevoegen aan je interieur. 

Altijd een persoonlijk tintje kunt toevoegen aan je interieur. 

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss