Artikel 34 van 54

Hoe kun je behang het beste combineren?

Ken je dat? Heb je net je hele wand voorzien van een behang met een prachtig patroon, blijkt dat het helemaal overkomt zoals jij in gedachten had. De wanden en je meubels vormen geen geheel en de sfeer die je wilde bereiken, is ver te zoeken. Veel mensen vragen zichzelf af: Hoe kun je behang het beste combineren? Eeuwig zonde van je werk, maar gelukkig wel te voorkomen, mits je de juiste maatregelen neemt. Benieuwd hoe jij je behang het beste kunt combineren? 

Meubels en behang moeten bij elkaar passen 

Klinkt logisch, maar het kan zomaar gebeuren dat je helemaal weg bent van een behang en hierbij vergeet dat de meubels moeten matchen met je wandbekleding. Alleen als je oog hebt voor beide lukt het om een fijne ruimte als eindresultaat te krijgen. Heb je een nieuwe woning en vormen je meubels de basis voor je interieurstijl? Gebruik je meubelstukken als uitgangspunt, wanneer je behang gaat kopen. Laat je fantasie de vrije loop en probeer je in te denken welke behangsoort het mooiste combineert met je bank, stoelen en accessoires. Gebruik eventueel een interieurtool, waarmee je in 3D ziet hoe het eindresultaat gaat worden. 

Fotobehang kopen 

Een ideale manier om in de stijl van je meubels te blijven, is met fotobehang. Kies je favoriete fotobehang bij Behangwereld of gebruik een van je eigen foto’s die je vervolgens uploadt. Kies je ervoor om de grootste wand in huis te voorzien van een opvallend fotobehang, dan is het mooi als je aan deze muur geen hoge meubels plaatst. Zo komt jouw favoriete afbeelding het mooist tot zijn recht. 

Contrasten doen je ruimte groter lijken  

Ben je klein behuisd en wil jij je kamer optisch groter laten lijken? Breng dan behang aan in diverse printjes of kleuren. Een ruimtelijk effect bereik je het beste door een donkere kleur te combineren met lichte kleuren. Het donkere behang zorgt voor diepte en het lichte behang laat jouw woon- of slaapkamer groter lijken. Ben je fan van behang met strepen?  Houd er dan rekening mee dat door verticale strepen je kamer hoger lijkt en horizontale strepen je kamer breder doen lijken.  

Elke ruimte verdient aandacht 

Door bepaalde delen in je woon- of slaapkamer af te bakenen, creëer je leuke hoekjes die elk hun eigen functionaliteit hebben en toch op een mooie manier gecombineerd worden.  Maak eens een woon- en speelkamer in dezelfde ruimte door het speelhoekje te voorzien van een kinderbehang. In het zitgedeelte kies je dan voor een rustig behang in een kleur die hier goed bij past. Zo behoud je de eenheid en verdeel jij je kamer moeiteloos in functionele ruimtes. 

Behangsoorten combineren 

Al je wanden voorzien van behang is zeker mogelijk met de juiste combinaties. Houd rekening met de afmeting van de prints en de grootte van je kamer. Kies voor grote prints als je een royale wand bekleedt. Zou je hier voor behang met kleine figuurtjes kiezen, dan overheerst het al snel. Voor kleinere muren zijn kleinere afbeeldingen mooier. Voorkom een onrustig geheel en zorg ervoor dat behang met een patroon ook écht op patroon wordt aangebracht. Tot slot: begin niet met behangen tot je alle benodigdheden in huis hebt. Behang combineren met deze tips maakt ook van jouw inrichting een succes. 

© 2007 - 2024 www.behangwereld.nl | sitemap | rss