Sorteer op
Sorteer op

Arte NLXL Daniel Rozensztroch Obsession

Daniel Rozensztroch is de artistiek directeur van de in Parijs gevestigde Franse conceptstore Merci, die verantwoordelijk is voor het beïnvloeden van design over de hele wereld. Voorheen werkte Daniel als redactieadviseur bij het Franse interieurmagazine Marie Claire Maison en is nu verantwoordelijk voor het hooghouden van het imago en de reputatie van deze gevierde winkel, die 100% van zijn winst aan een project in Madagaskar geeft. Daniel heeft ook als ontwerpadviseur gewerkt en verschillende boeken geschreven over het onderwerp design, van culturele stijlen tot gewone objecten. Zijn nieuwste behangcollectie, OBSESSION, is het hoogtepunt van Daniels eigen obsessie met alledaagse, schijnbaar alledaagse voorwerpen.

De OBSESSION-collectie van Daniel Rozensztroch biedt een reeks ontwerpen die goed aansluiten bij het concept van het dagelijks leven en de objecten die we in huis hebben en gebruiken. Rozensztroch heeft zelfs verschillende boeken geschreven over de kunst van het leven en gewone huishoudelijke voorwerpen in een serie met de titel 'Everyday Things'. Voor Rozensztroch is het vaak over het hoofd geziene alledaagse object fascinerend in zijn functie en eenvoud. Hij probeert de oorsprong en geschiedenis te onderzoeken van de items die we elke dag gebruiken. Ook deze behangcollectie geeft een knipoog naar de geschiedenis, omdat het de ontwikkeling van alledaagse huishoudelijke voorwerpen, zoals ornamenten of borstels, in de loop van de tijd in kaart brengt en daarmee aansluit bij de huidige trend voor vintage interieurs. Het zou een prachtige achtergrond vormen voor antieke meubels en vintage stukken als je echt wilt profiteren van dit thema. Als alternatief bieden de talrijke objecten in het patroon voldoende om op te staan ​​tegen minimalistische meubels of een gepaarde Scandi-stijl.

DRO-06 OBSESSION, met talloze soorten lepels, is een interessante keuze voor eetkamer- of keukenbehang en benadrukt echt de schoonheid van deze vaak over het hoofd geziene alledaagse voorwerpen. Als alternatief creëert DRO-01 een muur versierd met fotolijsten, een fantastische optie voor een woonkamerbehang of gangontwerp. Het zou zelfs goed werken als een leuke achtergrond voor je eigen ingelijste foto's. Een andere interessante behangkeuze voor een woonkamer of hal is DRO-05 of DRO-08, beide met veel eigenzinnige ornamenten. Gebruik als achtergrond voor je eigen collecties of als folie voor een minimalistisch ontwerp. Met zijn prachtige reeks kleerhangers (wie wist dat er in de loop der jaren zoveel verschillende soorten waren?!) is het ontwerp DRO-02 een perfecte keuze voor een slaapkamer. Wat je ontwerpkeuze ook is, Rozensztroch laat ons op een andere manier naar de wereld van ons dagelijks leven kijken. Met dit behang in je huis zul je ongetwijfeld nooit meer op dezelfde manier naar deze gewone voorwerpen kijken.

In het oog springend, tot nadenken stemmend en een klein beetje obsessief, dit behang creëert kunst uit het dagelijks leven.

 

Zoals met alle NLXL-behang, is er geen herhaling, dus je kunt genieten van elke individuele afbeelding en delen in Rozensztroch's eigen obsessie met de schoonheid van het schijnbaar gewone.

© 2007 - 2023 www.behangwereld.nl | sitemap | rss